Moj mali turistički vodič za putnike,avanturiste i turiste. LOLA maslinovo ulje Krit.
Grčka kuhinja: Dolmadakia, list vinove loze
DOLMADAKIA ili DOLMADES
je jelo koje je karakteristično za grčku kuhinju
Dolmadakia su punjeni listovi, obično listovi vinove loze / grožđa.
Za one koji nisu upoznati, vinova loza ima veliku nutritivnu vrednost.
Lišće vinove loze, ne samo da ima malo kalorija, već imaju dovoljno vitamina, minerala, antioksidanata i vlakana.
Lišće grožđa ima lekovita svojstva i za telo i za um, studije pokazuju da pomažu u borbi protiv gubitka pamćenja, a doprinose da telo ostaje mlado.
Ovo tradicionalno grčko jelo se slaže sa narodnom izrekom,
"U zdravom telu, zdrav um".
POTREBNO:
40 listova vinove loze (Iz tegle ili svežih)
je jelo koje je karakteristično za grčku kuhinju
Dolmadakia su punjeni listovi, obično listovi vinove loze / grožđa.
Za one koji nisu upoznati, vinova loza ima veliku nutritivnu vrednost.
Lišće vinove loze, ne samo da ima malo kalorija, već imaju dovoljno vitamina, minerala, antioksidanata i vlakana.
Lišće grožđa ima lekovita svojstva i za telo i za um, studije pokazuju da pomažu u borbi protiv gubitka pamćenja, a doprinose da telo ostaje mlado.
Ovo tradicionalno grčko jelo se slaže sa narodnom izrekom,
"U zdravom telu, zdrav um".
POTREBNO:
40 listova vinove loze (Iz tegle ili svežih)
1 šolja pirinča
1 mala kašičica pelat paradajz - ili gusti sok od paradajza (razređena u pola šoljice vode)
1 šoljica LOLA maslinovog uljA
1 veliki crveni luk
Subscribe to:
Posts (Atom)